Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Nagy előzés és hatalmas baleset Michelisznek a Zöld Pokolban

2018.05.12. 13:19

A két időmérős harmadik hely, illetve a csütörtöki futamon szerzett negyedik hely után felemásan sikerült Michelisz Norbertnek a WTCR nürburgring-nordschleifei hétvégéjének zárónapja a két futammal: a fordított rajtrácsos versenyen ugyan két kiesőnek és egy nagy előzésnek köszönhetően a nyolcadik helyről feljött az ötödikre, a főfutamon viszont kétszer is kiszorították, majd az utolsó, harmadik körben, már pontszerző helyre visszahozva magát ütközött Rob Huff-fal, és kiesett.

Az első futamon már az első kanyarokban kiesett Huff és a szabadkártyával beugró DTM-bajnok René Rast, így nyert két helyet Michelisz, aztán az utolsó körben a hátsó egyenesben előzte meg Yann Ehrlacher-t. A futamot Esteban Guerrieri nyerte Hondával, mögötte a cuprás Pepe Oriola és az audis Frédéric Vervisch fért még fel a dobogóra. Nagy Norbert, a Zengő Motorsport pilótája a 18. helyen zárt a 19 célba érkező közül, Szabó Zsolt Dávid nem ért célba.

A második futam enné is drámaibb lett: Micheliszt már a második kanyarban meglökte kicsit Yvan Muller, így a harmadik helyről az 5-6. helyre esett vissza, de még az első körben meglökte Esteban Guerrieri is. Ettől kicsit a sóderágyba csúszott, vissza is esett a tizenegyedik helyre.

Innen Yann Ehrlacher technikai hibája miatt visszajött pontszerző helyre, majd Rob Huff alatt lassult le a Volkswagen, amikor egymás mögé kerültek, Michelisz meg is próbált beférni a korábbi világbajnok mellé, de csúnyán összeütköztek, Huff balra szállt bele a falba, Michelisz keresztbe állva jobbra csapódott a szalagkorlátnak. Michelisz túl türelmetlen volt, nem akart lemaradni a Huff mellett már elment riválisok mögött, így kockáztatott, ami nem jött be.

A manőverért Michelisz később 5 rajthelyes büntetést kapott az első hollandiai futamra a következő hétvégére.

A futamon rajt-cél győzelmet aratott Thed Björk, Frédéric Vervisch a nap második dobogós helyét szerezte, és Yvan Muller is dobogóra állhatott. Szabó Zsolt Dávid nem állt rajthoz, a másik Zengő-pilóta, Nagy Norbert a 18. lett, szintén 19 célba érőből.

Három versenyhétvége után Yvan Muller került az összetett élére, a négyszeres világbajnoknak 137 pontja van, a hétvégét nulla ponttal záró eddigi első Gabriele Tarquini a második helyre esett vissza 118 pontjával, a tavalyi világbajnok Thed Björk pedig a harmadik helyig jött fel 112-vel, Michelisz Norbert a negyedik 102 ponttal.

Folytatás május 19-21. között Zandvoortban, ahol a TCR Európa-kupával együtt versenyez a WTCR mezőnye.

Az első szombati futam végeredménye

A második szombati futam végeredménye

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?