Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Egyedül Perunak kell a 2019-es Dakar

2018.05.18. 12:39

Miután sorra szinte minden dél-amerikai ország nemet mondott a Dakar rendezésére, egyedül Peru maradt, így a tereprali-verseny története során először egyetlen ország rendezi majd a versenyt 2019-ben.

A jövőévi, összesen 41. Dakar január 6-án indul, és január 17-én ér véget, a rajt és a befutó is a perui fővárosban, Limában lesz majd, és tíz szakaszból áll majd.

Az eredeti tervek szerint Chilében indult volna a verseny, és Perun át Ecuadorig ment volna, de a Dakart szervező ASO nem tudott megegyezni a két országgal, ahogy a szintén visszakozó Bolíviával sem.

Etienne Lavigne megígérte, hogy technikás, nehéz szakaszokat állítanak majd össze, ha már 400 km-es mért szakaszokra nincs lehetőség. A szakaszok 70 százaléka így is homokon és homokdűnéken lesz, ami egyedülállóvá teszi majd a 2019-es Dakart a verseny történetében.

Újdonság lesz a 2019-es versenyen, hogy azok a kamionosok és autósok, akik az első héten feladják a versenyt, a másodikon újra csatlakozhatnak a mezőnyhöz, de külön kategóriába kerülnek majd.

A versenyigazgató Étienne Lavigne a francia AFP hírügynökségnek úgy fogalmazott, a versenyt szervező ASO cég előrehaladott tárgyalásokat folytat több afrikai ország képviselőjével arról, hogy a verseny jövőre visszatérhessen eredeti helyszínére. A sportvezető Algériát, Namíbiát és Angolát említette név szerint.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?