Csak másodikra látszik, mekkora mentés a 10 méteres ugratás

2018.05.22. 18:26

Nem mindennapi mentést hozott össze a Moto3 Le Mans-i futamán Jakub Kornfeil, aki ellenfele motorján átugratva, a sóderágyban csinálta meg szinte tökéletesen a landolást, sőt, innen még a hatodik helyen célba is ért.

Kornfeil az első bolyban volt, amikor a célegyenesre vezető utolsó kanyarban Ene Bastianini közvetlenül előtte elcsúszott, a motorja pedig keresztbe feküdt a cseh versenyző előtt. Kornfeil nem tehetett mást, áthajtott az előtte heverő Leopard Hondán, ami a levegőbe dobta, egyenesen a sóderágyba, ahol valahogy sikerült talpra esnie, és még folytatni is tudta a versenyt.

A futam után elárulta, hogy amikor látta maga előtt keresztben a motort, tudta, hogy tökéletes rámpát kapott az ugratáshoz, a sóder pedig nem is nehezítette, inkább könnyítette a dolgát, mert a kavicsok teljesen elvezették a landolás erejét. A gondot inkább az jelentette, hogy a levegőben kinyílt a 2017 vége óta kötelező, ruha alatti légzsákja, ami miatt kicsit kényelmetlen volt befejeznie a futamot.

Csak arra figyeltem, hogy húzzam a gázt, mert az még megvolt a motokrosszból, hogy a landoláskor mindig húzni kell, hogy ne legyen baj. Az egyetlen gond az volt, hogy földet érés közben megütöttem magam, úgyhogy ha nem is a heréim, de a péniszem nagyon fájt.

Hogy mekkora erővel landolt Kornfeil, azt jól mutatja, hogy eltört a karbonszálas nyerge.

A számok alapján egyébként nagyjából 9,6-9,7 métert volt a levegőben a KTM, ami elég nagy ugratás.