Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csak másodikra látszik, mekkora mentés a 10 méteres ugratás

2018.05.22. 18:26

Nem mindennapi mentést hozott össze a Moto3 Le Mans-i futamán Jakub Kornfeil, aki ellenfele motorján átugratva, a sóderágyban csinálta meg szinte tökéletesen a landolást, sőt, innen még a hatodik helyen célba is ért.

Kornfeil az első bolyban volt, amikor a célegyenesre vezető utolsó kanyarban Ene Bastianini közvetlenül előtte elcsúszott, a motorja pedig keresztbe feküdt a cseh versenyző előtt. Kornfeil nem tehetett mást, áthajtott az előtte heverő Leopard Hondán, ami a levegőbe dobta, egyenesen a sóderágyba, ahol valahogy sikerült talpra esnie, és még folytatni is tudta a versenyt.

A futam után elárulta, hogy amikor látta maga előtt keresztben a motort, tudta, hogy tökéletes rámpát kapott az ugratáshoz, a sóder pedig nem is nehezítette, inkább könnyítette a dolgát, mert a kavicsok teljesen elvezették a landolás erejét. A gondot inkább az jelentette, hogy a levegőben kinyílt a 2017 vége óta kötelező, ruha alatti légzsákja, ami miatt kicsit kényelmetlen volt befejeznie a futamot.

Csak arra figyeltem, hogy húzzam a gázt, mert az még megvolt a motokrosszból, hogy a landoláskor mindig húzni kell, hogy ne legyen baj. Az egyetlen gond az volt, hogy földet érés közben megütöttem magam, úgyhogy ha nem is a heréim, de a péniszem nagyon fájt.

Hogy mekkora erővel landolt Kornfeil, azt jól mutatja, hogy eltört a karbonszálas nyerge.

A számok alapján egyébként nagyjából 9,6-9,7 métert volt a levegőben a KTM, ami elég nagy ugratás.