Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Felállt a dobógra, mire lejött, már kizárták

2018.05.26. 22:26

Előbb a harmadik, majd az ötödik helyen végzett Kiss Norbert a kamion Európa-bajnokság új idényének első állomásán, az olaszországi Misanóban, de a dobogós helyezésétől később megfosztották.

A Tankpool24 csapat Mercedesével versenyző magyar pilóta harmadik lett az időmérő edzésen. Honlapjának beszámolója szerint a szombati első futamot negyedikként zárta, de mivel Antonio Albacete 10 másodperces büntetést kapott, Kiss felállhatott a dobogóra.

„Az eredményhirdetés közben megkezdték a mérést, és mire lejöttem a dobogóról, addigra már kizártak, mert 15 kilóval könnyebb volt a kamion a megengedettnél. Csapathiba történt, elmértük az autót" – mondta csalódottan.

Kiss Norbert a kizárás miatt a második futamot a 17. helyről kezdte, de a sok kiesés miatt az első kör végén már az ötödik volt, és ezt a pozíciót meg is tartotta a végéig. „Összességében elégedett vagyok, mert a harmadik hely jó, a tempónk megvan, a dobogó reális cél, de javulnunk kell, várom a vasárnapot" – nyilatkozta.

Vasárnap újabb időmérőt, majd szintén két futamot rendeznek Misanóban, írja az MTI.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek