Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kigyulladt az autója, a leghiggadtabb megoldást választotta

2018.05.28. 13:57

Nagy napot futottak vasárnap az ausztrál autóversenyzők, hiszen órákkal azután, hogy Daniel Ricciardo megnyerte a Monacói Nagydíjat, honfitársa, Will Power lett a győztes az Indy 500-on.

Idén nem volt akkora baleset, mint tavaly, amikor a pole-ból induló Scott Dixon kocsija a levegőbe repült, majd a kerítés alapját jelentő falon landolva darabokra szakadt, de izgalmas jelenetekből és közepesen nagy bukásokból így sem volt hiány.

A 26-os rajtszámmal induló Zach Veach alatt például kigyulladt az Andretti Autosport kocsija, amikor az egyik tankolásnál egy kis üzemanyag a kocsi forró borítására fröccsent a töltőberendezés meghibásodása miatt – normál esetben a tankfej kivételekor csak pár csepp üzemanyag maradhatna a csőben, de láthatóan nem ez történt.

A tűz gyorsan átterjedt a földre is, Veach viszont nem vacakolt, egyből a gázra lépett, hátha a menetszél majd eloltja a tüzet. Neki lett igaza – ha a boxban marad, és elkezdik oltani a kocsiját, ott vége lett volna a versenyének, így viszont ha két köt hátránnyal is, de befejezte.