Kigyulladt az autója, a leghiggadtabb megoldást választotta

2018.05.28. 13:57

Nagy napot futottak vasárnap az ausztrál autóversenyzők, hiszen órákkal azután, hogy Daniel Ricciardo megnyerte a Monacói Nagydíjat, honfitársa, Will Power lett a győztes az Indy 500-on.

Idén nem volt akkora baleset, mint tavaly, amikor a pole-ból induló Scott Dixon kocsija a levegőbe repült, majd a kerítés alapját jelentő falon landolva darabokra szakadt, de izgalmas jelenetekből és közepesen nagy bukásokból így sem volt hiány.

A 26-os rajtszámmal induló Zach Veach alatt például kigyulladt az Andretti Autosport kocsija, amikor az egyik tankolásnál egy kis üzemanyag a kocsi forró borítására fröccsent a töltőberendezés meghibásodása miatt – normál esetben a tankfej kivételekor csak pár csepp üzemanyag maradhatna a csőben, de láthatóan nem ez történt.

A tűz gyorsan átterjedt a földre is, Veach viszont nem vacakolt, egyből a gázra lépett, hátha a menetszél majd eloltja a tüzet. Neki lett igaza – ha a boxban marad, és elkezdik oltani a kocsiját, ott vége lett volna a versenyének, így viszont ha két köt hátránnyal is, de befejezte.