Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Argentína helyett a szomszédba jönnek Micheliszék

2018.06.01. 16:32

Változik a WTCR 2018-as versenynaptára, méghozzá magyar szempontból kedvezően, a távoli Argentína futamát ugyanis törölték, és helyette a Slovakiaring került be a programba, július közepére (14-15.), írja a Motorsport. Az ok az argentin gazdaság meglehetősen rossz helyzete, emiatt nem megy a Dakar sem Argentína felé 2019-ben.

Az argentínai Termas de Rio Hondo versenypályán 2013 óta volt állandó vendég a WTCC, a WTCR, vagyis a túraautó-világkupa már nem jut el oda, miután az eredetileg augusztus 4-5-re tervezett versenyek helyére egy szlovák hétvége került, július 14-15-én a kamion Eb-vel, tehát Kiss Norberttel együtt versenyezhet majd a túraautós mezőny. Ezzel viszont még nagyobb lesz a nyári szünet, a szűk hét hónapról majdnem két és fél hónapra nyúlik a kihagyás.

A Motorsport értesülését egyelőre nem erősítette meg a WTCR, vagy annak promótere, a lap úgy tudja, hogy a héten szerették volna bejelenteni a változást, amit egyébként az FIA túraautós bizottsága már jóvá is hagyott, de elképzelhető, hogy a hivatalos megerősítés csak az FIA Motorsport Világtanács jövő csütörtöki következő ülése után történhet meg.

Michelisz a WTCC 2016-os slovakiaringi futamán
Michelisz a WTCC 2016-os slovakiaringi futamán
Fotó: FIA WTCC

A WTCC 2012-16 között szerepelt a Slovakiaringen, Michelisz Norbert legjobbja a pályán két harmadik hely 2013-ból és 2014-ből.

A WTCR további futamai

  • június 23-24., Vila Real, Portugália
  • július 14-15., Slovakiaring, Szlovákia
  • szeptember 29-30., Ningpó, Kína
  • október 6-7., Vuhan, Kína
  • október 27-28., Szuzuka, Japán
  • november 17-18., Makaó