Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Már a rajt előtt rommá tört a biztonsági autó

2018.06.04. 10:03

Ritkán látott balesettel indult az IndyCar detroiti futama vasárnap, ahol a felvezetőkörön törték meg a biztonsági autót. A kocsiban nem a megszokott pilóták egyike ült – az idei szezonban Sarah Fisher és Oriol Servia látják el ezt a feladatot –, hanem egy VIP-sofőr, méghozzá a General Motors egyik vezetője, Mark Reuss, aki amúgy elég tapasztalt hobbi-autóversenyző, rendszeresen ró köröket például a Nürburgring-Nordschleifén is.

Detroitban viszont nagyot hibázott, talán a kanyar után előtte felbukkanó kétüléses kocsitól ijedt meg, vagy csak simán a kelleténél kövérebb gázzal próbált befordulni. A Chevrolet Corvette végül a falban kötött ki, elég nagy kavarodást okozva, a mögötte jövő mezőny ugyanis nem tudta, hogy ilyen esetben megelőzhetik-e a biztonsági autót, vagy sem, és hát elsőre az sem volt biztos, hogy mindenki rendben van-e safety carban – Reuss mellett az IndyCar egyik embere, Mark Sandy. Végül kiderült, ő és Reuss is megúszta komolyabb sérülés nélkül a balesetet.

A rajt is simán lement némi csúszással, a versenyt végül Ryan Hunter-Reay nyerte, szombaton Scott Dixon győzött Detroitban.