Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az elektromos gokart már betört az olimpiai programba

2018.06.05. 08:55

Nagy bejelentéssel kezdte az FIA, vagyis a Nemzetközi Automobil Szövetség manilai ülését a szervezet elnöke, Jean Todt, aki közölte, hogy bekerült a 2018-as argentínai ifjúsági olimpia programjába az elektromos gokartverseny. Ezzel az FIA egy lépéssel közelebb került régi céljához, hogy a motorsportok is ott legyenek a nyári olimpián.

Todt beszédében kitért arra, hogy az elektromos gokartok egyszerre jelentenek kihívást a fejlesztésükben, és mutatnak rá arra, hogy változik a világunk.

Az elektromos gokart bemutatósportág lesz csak Buenos Airesben októberben, ám ezzel is nagy ugródeszkát kapott az FIA terjeszkedése, hiszen így már valós eredményt felmutatva kereshetik fel a nemzetközi és nemzeti olimpiai bizottságokat, hogy fordítsanak figyelmet a motorsportokra.

Az ifjúsági olimpia versenyére szánt gokartokat a Bosch és a Mach1 készítette az FIA-val közösen dolgozva, a 48 voltos akkumulátor 300 Nm-es nyomatékot tud leadni, maximális teljesítménye pedig 20kW.