Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Alonsóéknak Nakadzsima húzta be a Le Mans-i pole-t

2018.06.15. 09:22

Csütörtökön bebiztosította a legjobb rajthelyet a hétvégi Le Mans-i 24 órásra a Nakadzsima-Alonso-Buemi összetételű Toyota. A leggyorsabb kört a japán pilótával a volánnál futották, ez épp csak elmaradt Kamui Kobajasi tavalyi körrekordjától.

Nakadzsima már szerdán is a leggyorsabb volt, aztán ebből az időből is lefaragott még két másodpercet, pedig az időjárás nem volt ideális, még az eső is szemerkélt.

Fernando Alonso gratulált Naladzsimának és megköszönte neki a pole pozíciót, ami így a lehető legjobb helyzetbe hozza őt, hogy Le Mans-győztes legyen.

A spanyol az autósport hármas koronájára hajt, azaz monacói F1-es győzelme mellé Le Mans-t és az Indianapolis 500-at is meg akarja nyerni. Amerikában tavaly próbálkozott, de a hajrában motorhibával ki kellett állnia.

A Triple Crown-t eddig egy ember csinálta meg, Graham Hill.

Az idei 24 órás szombat délután startol.