Kiss Norbert vasárnap is dobogóra állhatott a Hungaroringen

2018.06.17. 17:04

A szombati versenynap után vasárnap is dobogóra állhatott a kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert a Hungaroringen a gyorsasági kamion Eb magyarországi versenyhétvégéjének vasárnapi zárófutamán, az első futamon negyedik, a másodikon pedig harmadik lett – írja az MTI.

Kiss a szombati versenynaphoz hasonlóan a negyedik helyről indulhatott az első futamon, de a tegnapiakkal ellentétben nem tudott előrébb kerülni, sőt a negyedik hely megtartásáért is nagyot kellett küzdenie. A harmadik kanyarban megpróbálta megelőzni az előtte haladó Adam Lackót, de a két kamion összeért, a dologból pedig végül a magyar versenyző jött ki rosszabbul.

A hétvége zárófutamon aztán az ötödik helyről startolhatott Kiss, és rögtön az első körben sikerült két helyet javítania, innen azonban már nem tudott előrébb kerülni. A magyar versenyző egyébként nem volt elégedett a teljesítményével, de mint mondta, két hét múlva már a Nürburgringen, a csapat hazai versenyén kell helyt állniuk.

Vannak konkrét problémák, amelyekről tudunk, egy-két nap pihenés után elkezdjük ezeket kijavítani.

– mondta Kiss. 

A kamion Eb idei szezonja a Nürburgring után július közepén a Slovakiaringen folytatódik, majd a csehországi Most, a belgiumi Zolder és a franciaországi Le Mans következik, a szezonzáró hétvégére pedig a spanyolországi Jaramában kerül sor október elején.