Csomagtartón át mentette csapattársát a WTCR-tömegbalesetből

2018.06.24. 10:27

Órási baleset ritkította meg a mezőnyt a WTCR portugáliai hétvégéjének első futamának rajtja után – a Sébastien Loeb Racing (SLR) élen haladó két Volkswagenje egymással akadt össze, ők okozták a hatalmas tömegbalesetet, amiben még a szalagkorlát is kiszakadt, és ami tönkretette Michelisz Norbert szombatját. A magyar pilóta örökölte volna a két VW mögött az első helyet az újraindításra, de a kocsijában megsérült a bukókeret, a pilóta pedig a csuklóját fájlalta, amivel óvatosságból elment kivizsgálásra.

A balesetről a Boutsen Ginion Racing versenyzője, Tom Coronel töltött fel YouTube-ra egy videót, ami tökéletesen visszaadja a pusztítást, illetve a tömegbaleset utáni káoszt is:

  • látszik, ahogy darabokra törik a két Volkswagen, miután a falnak csapódnak,
  • ahogy eltalálják visszapattanva Michelisz Norbert autóját,
  • majd a már összetömörült mezőnyben Thed Björk kigyulladó autója,
  • és ahogy mindenki pánikszerűen próbál kiugrani a kocsijából a tűz miatt.

Björk a kocsi belső tűzoltórendszerét gyorsan bekapcsolta, majd az ablakot kirúgva pattant ki a Hyundaiból, James Thompson csapattársa, Yann Ehrlacher csomagtartóját felnyitva segített kimászni a franciának, majd több pilóta együtt feszítette ki Szabó Zsolt Dávid Zengő-Cuprájának az ajtaját, hogy a minden oldalról blokkolt kocsiból ki tudjon mászni a fiatal magyar pilóta.

Miután mindenki biztonságba került, Coronel megmutatta, hogy mi maradt a pusztítás után Björk kigyulladt és Huff darabokra szakadt autójából.

Az SLR a futam után közölte, hogy vasárnapra nem lesz kész a két totálkáros autó, így kihagyják a Vila Real-i hétvége második napját, és szombat este még a hétvége előtt összetett-első Yann Ehrlacher, illetve a tavalyi világbajnok Thed Björk sem volt biztos benne, hogy el tud-e indulni vasárnap.