Aliz
6 °C
14 °C

Csomagtartón át mentette csapattársát a WTCR-tömegbalesetből

2018.06.24. 10:27

Órási baleset ritkította meg a mezőnyt a WTCR portugáliai hétvégéjének első futamának rajtja után – a Sébastien Loeb Racing (SLR) élen haladó két Volkswagenje egymással akadt össze, ők okozták a hatalmas tömegbalesetet, amiben még a szalagkorlát is kiszakadt, és ami tönkretette Michelisz Norbert szombatját. A magyar pilóta örökölte volna a két VW mögött az első helyet az újraindításra, de a kocsijában megsérült a bukókeret, a pilóta pedig a csuklóját fájlalta, amivel óvatosságból elment kivizsgálásra.

A balesetről a Boutsen Ginion Racing versenyzője, Tom Coronel töltött fel YouTube-ra egy videót, ami tökéletesen visszaadja a pusztítást, illetve a tömegbaleset utáni káoszt is:

  • látszik, ahogy darabokra törik a két Volkswagen, miután a falnak csapódnak,
  • ahogy eltalálják visszapattanva Michelisz Norbert autóját,
  • majd a már összetömörült mezőnyben Thed Björk kigyulladó autója,
  • és ahogy mindenki pánikszerűen próbál kiugrani a kocsijából a tűz miatt.

Björk a kocsi belső tűzoltórendszerét gyorsan bekapcsolta, majd az ablakot kirúgva pattant ki a Hyundaiból, James Thompson csapattársa, Yann Ehrlacher csomagtartóját felnyitva segített kimászni a franciának, majd több pilóta együtt feszítette ki Szabó Zsolt Dávid Zengő-Cuprájának az ajtaját, hogy a minden oldalról blokkolt kocsiból ki tudjon mászni a fiatal magyar pilóta.

Miután mindenki biztonságba került, Coronel megmutatta, hogy mi maradt a pusztítás után Björk kigyulladt és Huff darabokra szakadt autójából.

Az SLR a futam után közölte, hogy vasárnapra nem lesz kész a két totálkáros autó, így kihagyják a Vila Real-i hétvége második napját, és szombat este még a hétvége előtt összetett-első Yann Ehrlacher, illetve a tavalyi világbajnok Thed Björk sem volt biztos benne, hogy el tud-e indulni vasárnap.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?