Jolán
2 °C
4 °C

Szakszerűtlen mentés közben sérült a kétszeres Európa-bajnok magyar kamionja

2018.07.01. 20:42

A szombati harmadik és a negyedik helye után a vasárnap nem sikerült túl jól a kétszeres kamion Európa-bajnok Kiss Norbertnek, a Tankpool24 pilótájának ugyanis egy kieséssel és egy hetedik hellyel kellett beérnie vasárnap azután, hogy a vasárnapi időmérőt a harmadik helyen zárta.

Az első futamon, vagyis utána ráadásul meg is sérült a versenykamionja – a futamot a kormánymű hibája után fel kellett adnia, majd a szakszerűtlen vontatás miatt a Mercedes előbb pattogni kezdett, majd leesett a vontatóról, ez pedig extra károkat okozott a járműben, olvasható a pilóta hírlevelében.

A csapatnak kicserélte az emiatt megsérült gumit és kormány-lengéscsillapítót is, de valamilyen rejtett hibát nem találtak meg, így a második futamon – amit hátulról kezdett – csak a kilencedik helyig tudott feljönni, később büntetések után zárt a hetedik helyen.

Szereztünk ugyan néhány pontot, de összességében katasztrofális nap volt. Nem volt szerencsénk, ez a legrosszabb napunk eddig az idei szezonban

– összegzett Kiss, aki három versenyhétvége után az Eb harmadik helyén áll 88 ponttal. Az élen Jochen Hahnnak 137 pontja van, a második Adam Lacko 95 ponttal követi.

A kamion Eb július 13-15. között a Slovakia Ringen folytatódik majd, a WTCR-rel, vagyis Michelisz Norbertékkel együtt versenyeznek majd.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?