Aliz
6 °C
14 °C

Irtózatosat bukott egy MotoGP-versenyző

2018.07.14. 11:03

Hatalmas balesetet szenvedett a sachsenringi MotoGP-futam pénteki második szabadedzésén a finn Mika Kallio, aki óriási erővel csapódott a szalagkorlát előtti felfújható plusz védősávba, az airfence-be. Ez a fal direkt azért van ott, hogy megmentse a motorosok életét, Kalliónak viszont nem volt szerencséje, olyan későn esett le a motorról, hogy a gép is eltalálta becsapódás közben, emiatt szenvedhetett térdszalag-szakadást. Műteni kell, így hiába kapott szabadkártyát a német futamra, nem indulhat.

Kallio elmondása szerint fékezés közben vesztette el a hátsó kereke a tapadást, próbálta irányítása alá hozni a motort, hogy a sóderágyban valahogy lelassuljon, de túl gyorsan ment, a korlát pedig csak egyre közeledett. "Minden egy vagy két másodperc alatt történt. Próbáltam elfektetni a motort, hogy elkerüljem a nagy becsapódást, de a falba repültem. Valahogy a motor is nekem ütközött, az okozhatta a térdsérülésemet. A baleset sebességét nézve azt mondhatom, szerencsénk volt, sokkal rosszabbul is járhattam volna" – mesélt a balesetről Kallio az Autosportnak.

A 35 éves Kallio 2016 kezdete óta már csak szabadkártyával indul MotoGP-futamokon a Red Bull KTM gyári csapat meghívására. A 2000-es évek közepén a 125 köbcentisek között Talmácsi Gábor egyik nagy ellenfele volt, 2005-ben és 2006-ban is második lett a kategóriában,  majd 2008-ban egy harmadik helyet szerzett a 250-esek között, 2014-ben pedig a Moto2-ben lett ezüstérmes.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?