Árpád
-2 °C
4 °C

1,6 milliójába fájt a rossz alsó a friss Forma-E-világbajnoknak

2018.07.17. 19:14

Közel hatezer dolláros (mindegy 1,6 millió forintos) büntetést kapott a hétvégén a friss Forma-E-világbajnok Jean-Éric Vergne és még egy pilótatársa, amiért nem az előírásoknak megfelelő alsónadrágot viseltek a Forma-E New York-i futamán.

Bár a büntetés túlzónak tűnhet, azért nem lehet párhuzamba állítani a futball-vb-n rossz zoknik miatt osztott súlyosabb büntetésekkel, hiszen a pilótáknál nem mindegy, hogy mit viselnek az overall alatt.

Vergne mellett a Techeetah-csapattársa, André Lotterer kapott ugyanilyen büntetést, vagyis 5900 dolláros csekket és 2 büntetőpontot a versenylicencére. Mivel későbbi szakaszokon már jó alsó volt rajtuk, és bocsánatot is kértek, ennyivel megúszták.

Vergne és Lotterer büntetése kapcsán az FIA annyit közölt, hogy a szabályoknak nem megfelelő alsó volt rajtuk az időmérő alatt. További részletet nem közöltek, mi volt a probléma a tűzálló alsónadrággal, de könnyen lehet, hogy hasonló vétségük volt, mint a márciusban büntetett Lucas di Grassinak, aki túl rövid nadrágot vett fel az overallja alá. Ezért kétszer akkora pénzbüntetést kapott márciusban, mint most Vergne-ék.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?