Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Áttörés: először nyert női autóversenyző brit F3-as versenyt

2018.08.06. 08:45

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a 2017 vége óta külön figyelmet fordít arra, hogy növelje a nők számát a motorsportokban, legyen az versenyző, mérnök, vagy egyéb háttérstáb, és ehhez remek platformot jelenthet nekik Jamie Chadwick vasárnapi győzelme:

a 20 éves pilóta lett a brit Forma-3 bajnokság első női győztese a Brands Hatch-i fordulóban.

Chadwick, aki 2015-ben a brit GT-bajnokság első női, egyben legfiatalabb bajnoka lett, 2017 óta versenyez a brit F3-ban, ahol első idényében kilencedik helyen zárt. Idén a hatodik fordulóban sikerült megszereznie első győzelmét azok után, hogy az első versenyhétvégén már meglett az első dobogós helyezése.

Chadwick a leintésnél még csak második volt, de a papíron győztes Pavan Ravishankart büntették, így Chadwické lett a győzelem. „Tudtam, hogy büntetést fog kapni, de reméltem, hogy boxutca áthajtásra büntetik majd, mert úgy a versenyben nyerhettem volna, nem utána” – nyilatkozta a verseny után Chadwick, aki szerint a teljesítménye igazolta, hogy a győzelemnek semmi köze nincs az adott pilóta neméhez.

via Sky