Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hétszeres bajnok csapattársa tolta be, hogy első győzelmét ünnepelhesse

2018.08.06. 17:04

Különleges módon ért véget a vasárnapi NASCAR-futam a New York állambeli Watkins Glen International versenypályán, a különlegességet pedig nem csak az szolgáltatta, hogy a NASCAR Hírességek Csarnokába beválasztott Bill Elliott fia, Chase Elliott első futamgyőzelmét szerezte a sorozatban, hanem az, hogy a siker után a hétszeres bajnok csapattársa, Jimmie Johnson tolta meg Elliottot, hogy az bejusson a garázsba.

Elliott kocsijából ugyanis kifogyott a benzin a levezetőkörön, így apja kérését sem tudta teljesíteni, aki a csapatrádióban biztatta fiát, hogy gumiégetéssel ünnepelje első győzelmét. Bill Elliott volt a csapat kisegítő spottere, vagyis aki segít a pályán levő forgalmat, illetve a többiek haladását figyelni.

A csapatmunkával is megszerzett siker szimbolikus is volt, hiszen ez volt a Hendrick Motorsport 250. győzelme a NASCAR Sprint Cupban.