Lorenzo körömrágós csatában verte Márquezt Ausztriában

2018.08.12. 15:30

Hatalmas csatában nyerte Jorge Lorenzo a MotoGP spielbergi, Red Bull Ring-i futamát, megszerezve ezzel idei harmadik futamgyőzelmét. A ducatis spanyol honfitársa, az élről induló Marc Márquez támadásait verte vissza kíméletlenül, most jóval nehezebb dolga volt, mint egy hete Brnóban.

Márquez a rajtnál egyből visszaszorult, de már a harmadik kanyarban visszavette a vezetést Andrea Doviziosótól, az előzés közben viszont annyira egymással voltak elfoglalva, hogy Lorenzo tört az élre, ekkor még csak ideiglenesen. Márquez 8 tizedmásodperccel is vezetett már, amikor a két Ducati elkezdett hozzá közeledni, majd Lorenzo 6 körrel a vége előtt előzte meg.

Elsőre még visszatámadt Márquez, utána viszont már csak tapadni tudott a másik spanyolra, és bár kétszer is meg tudta támadnia a 3-as kanyarban, tartósan nem tudta megelőzni – az utolsó előtti körben rövid időre visszacsúszott másodiknak Lorenzo, de a célegyenesben újra meg tudta szerezni az első helyet, ekkor majdnem össze is értek, de végül mindketten a motoron, és egyensúlyban maradtak.

Az utolsó körben aztán a sorrend sem változott, a páros mögött Andre Dovizioso lett még dobogós. Valentino Rossi a top 10-en kívülről indulva lett hatodik, ami elég nagy eredmény a Yamahától.

Győzelmével Lorenzo megelőzte az összetettben csapattársát, Doviziosót, a két ducatisnak 130, illetve 129 pontja van, az élen Márquez viszont a második hellyel is elhúzott, hiszen Rossi csak a hatodik lett, így kettejük között már 59 pont a különbség (201-142).

A MotoGP-szezon két hét múlva Silverstone-ban folytatódik.