Natália
1 °C
7 °C

Alonso már szeptemberben IndyCar-tesztre megy

2018.08.16. 19:41

Már szeptemberben utcai IndyCar-teszten vehet részt a szezon végén a Forma-1-et elhagyó Fernando Alonso, írja az IndyCar hivatalos médiapartnere, a RACER, amely úgy tudja, hogy erre az alabamai Barber Motorsports Parkban kerülhet sor. A helyszínt a sorozat szervezői ajánlották, hogy ne olyan pályán teszteljen a spanyol, ami még szerepel az idei versenynaptárban, nehogy ezzel plusz adathoz juttassa az Andretti csapatot.

Az utcai tesztre azért van szükség, hogy Alonso megismerkedjen a 2018-ban bevezetett alacsonyabb leszorítóerejű új aero-csomaggal. Ezen is múlhat majd, hogy a spanyol vállal-e egy teljes szezont az IndyCarban, miután 2017-ben már részt vett az Indy 500-on.

A 2018-as IndyCar-szezon 17 versenyből áll, ebből hatot rendeznek oválpályán, 11 utcai verseny, utóbbiakra készülhet fel Alonso a szeptemberi teszttel.

A RACER arról is ír, hogy az Andretti – náluk indult 2017-ben Alonso – kiterjesztené a működését az IndyCaron belül a Harding Racing segítségével, így a jelenleg négy autóval induló Andrettiék a tehetséges pilóták felkarolása mellett az Andretti-McLaren IndyCar-csapatot is támogatni tudnák.

Utóbbi lehetne a mostani Harding Racing, ahol az Andretti-csapattal szemben nem Honda, hanem Chevrolet-motorokkal versenyeznének, hogy az anyacsapat megtarthassa békés viszonyát a Hondával, miközben a McLarent is felkarolná. A McLaren és a Honda kapcsolata elég viharos véget ért ugye a Forma-1-ben, ezért kell ilyen különutas megoldást találni az Indy-szereplésre.

Náluk versenyezhetne majd Alonso, ami egyben azt is jelentené, hogy a hét eleji búcsúja a McLarentől nem lenne túl hosszú.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?