Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Michelisz pilótája hiszi, hogy bajnok lehet

2018.08.20. 19:13

„Olyasvalami, amit nem lehet elvenni tőlem, tőlünk és amire nagyon büszke vagyok" – mondta a Nemzeti Sport utanpotlassport.hu nevű oldalának Nagy Dániel, a Michelisz Norbert által alapított M1RA csapat versenyzője. Nagy a TCR Európa-kupa asseni hétvégéjén az első hollandiai futamon megszerezte élete első nemzetközi győzelmét.

Nagy elmondta, hogy nem indult könnyen a hétvége, az időmérő első felében a 11. helyen jutott be a legjobb tizenkettő közé, de a második felében már a negyedik legjobb időt autózta. „Vért ittam, vagy nem is tudom" – mondta erről nevetve.

A büntetések miatt harmadikként indult a futamban, de már a rajtnál második helyre jött fel, végül pedig Jean-Karl Vernay-t is meg tudta előzni.

Nagy szerint az asseni győzelme fordulópont lehet az egész karrierjében. „Az, hogy egy ismeretlen pályán, az időmérőn a legjobb Hyundai-pilótaként, egy nemzetközi szinten is tapasztalt és elismert Jean-Karl Vernay-t versenyben megelőzve sikerült elérni, szakmailag olyan plusz, ami az egész pályafutásomhoz sokat ad" – mondta.

Vasárnap aztán technikai probléma miatt kiesett – azt a futamot Tassi Attila nyerte –, ezzel 20 pontos hátrányban van az összetettben a szerb Dusan Borkovics mögött, de úgy érti, hogy a bajnoki címre is megvan minden esélye. A hátralévő négy versenyen 110 pontot lehet még szerezni.

Elsősorban azonban az a célja, hogy a legtöbbet hozza ki magából az edzéseken, ő legyen a leggyorsabb hyundai-os az időmérőkön, és aztán a versenyeken is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?