Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Piroska
-4 °C
5 °C

Kizárták Alonsóékat, bukták a silverstone-i győzelmet

2018.08.20. 09:55

A leintés után kizárták az endurance-vb silverstone-i 6 órás futamáról mindkét gyári Toyotát szabálytalanság miatt, ezzel Fernando Alonsóék bukták a szezonbeli sorban harmadik győzelmüket.

Az indoklás szerint Fernando Alonso, Sébastien Buemi és Nakadzsima Kazuki 8-as rajtszámú Toyotájának fenéklemeze a jobb oldalon 6 milliméternyit, a balon 8 mm-nyit hajlott meg a 2500 N erővel végzett vizsgálat alatt, ami már nem megengedett a szabályok alapján. A gyári Toyota-csapat másik kocsija, a Mike Conway, José María-López és Kobajasi Kamui vezette 7-es autó fenéklemezének eleje 9 mm-es elhajlást produkált hasonló erőhatás mellett.

A csapat indoklása szerint a fenéklemez a verseny közben sérült meg, de a versenybírók nem fogadták el ezt az érvelést.

A kizárás után privát csapat ölébe hullott a győzelem, a Rebellion Racing 3-as kocsija nyert Mathias Beche, Gustavo Menezes és Thomas Laurent vezetésével, míg a második helyre a csapat másik kocsija, az 1-es rajtszámú Rebellion R13-as jött fel, ezt André Lotterer, Neel Jani és Bruno Senna vezették. A harmadik helyet SMP Racing párosa, a a 17-es rajtszámmal induló Stéphane Sarrazin és Jegor Orudzsev szereték meg.

A szezon előtt előre várható volt, hogy a privát csapatok csak a Toyoták technikai problémája esetén rúghatnak labdába az LMP1-ben, most ez, ha a futam után is, de megtörtént. A verseny így kiélezett lett három hétvége után, hiszen Alonsóéknak 65 pontja van, a friss silverstone-i győztes Rebellion-kocsinak pedig 63. A szezonból még négy verseny van hátra.  • Vennék
  • Hírek