Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86%

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1%

Az IndyCar-pilóta gerince is sérülhetett a horrorbukásban

2018.08.20. 08:14

Súlyos sérüléseket szenvedett Robert Wickens a vasárnapi IndyCar-balesetben, ahol a Pocono Racewayt szegélyező kerítésről csapódott vissza az autója egy baleset után. Wickens autójának darabjai a kerítésbe is beszorultak, a kocsiból a pilótafülkén kívül nem sok maradt.

A versenyzőt csak hosszas előkészüleket után tudták kivenni a roncsból, az első hírek szerint legalább magánál volt ekkor is, és akkor is, amikor mentőhelikopterrel szállították az egy allentowni kórházba.

Állapotáról az Autoweek csak annyit közölt, hogy ortopédiai, vagyis mozgásszervi sérüléseket szenvedett, az ABC News viszont már részletesebb információkat írt az IndyCar hivatalos közleménye alapján, amiben az áll, hogy

lábai, a jobb karja, illetve a gerince is sérült, és tüdőzúzódást is szenvedett.

A végtagok esetén szinte biztos, hogy törésekről van szó.

Wickens a vasárnapi IndyCar-futam hetedik körében ért össze előzés közben Ryan Hunter-Reay kocsijával, utóbbi csúszott meg az érintkezéstől, majd sodorta magával Wickenst, aki a levegőbe emelkedve a kerítésbe csapódott.

A versenyt két óra megszakítás után folytatták – 25 méteren a kerítést is újra kellett építeni –, végül Alexander Rossi nyert, de az amerikai azt mondta, nem nagyon tud ünnepelni azzal a tudattal, hogy Wickens a kórházban van.