Erzsébet
1 °C
4 °C

Az IndyCar-pilóta gerince is sérülhetett a horrorbukásban

2018.08.20. 08:14

Súlyos sérüléseket szenvedett Robert Wickens a vasárnapi IndyCar-balesetben, ahol a Pocono Racewayt szegélyező kerítésről csapódott vissza az autója egy baleset után. Wickens autójának darabjai a kerítésbe is beszorultak, a kocsiból a pilótafülkén kívül nem sok maradt.

A versenyzőt csak hosszas előkészüleket után tudták kivenni a roncsból, az első hírek szerint legalább magánál volt ekkor is, és akkor is, amikor mentőhelikopterrel szállították az egy allentowni kórházba.

Állapotáról az Autoweek csak annyit közölt, hogy ortopédiai, vagyis mozgásszervi sérüléseket szenvedett, az ABC News viszont már részletesebb információkat írt az IndyCar hivatalos közleménye alapján, amiben az áll, hogy

lábai, a jobb karja, illetve a gerince is sérült, és tüdőzúzódást is szenvedett.

A végtagok esetén szinte biztos, hogy törésekről van szó.

Wickens a vasárnapi IndyCar-futam hetedik körében ért össze előzés közben Ryan Hunter-Reay kocsijával, utóbbi csúszott meg az érintkezéstől, majd sodorta magával Wickenst, aki a levegőbe emelkedve a kerítésbe csapódott.

A versenyt két óra megszakítás után folytatták – 25 méteren a kerítést is újra kellett építeni –, végül Alexander Rossi nyert, de az amerikai azt mondta, nem nagyon tud ünnepelni azzal a tudattal, hogy Wickens a kórházban van.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?