Erzsébet
1 °C
4 °C

Eltört a gerince, a gerincvelője is sérült az IndyCar-pilóta Wickensnek

2018.08.21. 15:48

A legfrissebb információk szerint Robert Wickens gerincvelője is sérült a vasárnapi IndyCar-balesetben, közölte a versenysorozat vezetősége, illetve a pilóta csapata kedden.

Wickenst, aki a Pocono Racewayen rendezett futam hetedik körében csapódott az oválpálya kerítésének, még hétfőn megműtötték gerinctörése miatt, a gerincének mellkasi szakaszába titánrudakat és -csavarokat erősítettek. A közlemény szerint a műtét komplikáció nélkül zajlott, a gerincvelő-sérülés súlyosságát viszont csak később tudják megállapítani.

A 29 éves kanadai versenyzőre további műtétek várnak, hogy helyrehozzák a kettős bokatörését és a szintén eltört jobb alkarját.

Wickens autója Ryan Hunter-Reay kocsijával ütközve vágódott a vásárnapi IndyCar-futamon a kerítésbe, a pilótát a rengeteg darabba szakadt roncsból csak nagyon óvatosan tudták kiemelni, majd helikopterrel szállították egy pennsylvaniai kórházba.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?