Ágnes
-5 °C
2 °C

Leborotválta a másik IndyCar-kocsi tetejét Wickens roncsa

2018.08.21. 08:06

Robert Wickens két bokatöréssel, egy kartöréssel és egy bordatöréssel kombinált tüdőzúzódással megúszta a vasárnapi IndyCar-balesetet a Pocono Racewayen, óriási mázlija volt, bár azóta kiderült, hogy hétfőn gerincműtétet hajtottak végre rajta, de nem tudni, pontosan miből állt a beavatkozás.

Ahogy óriási mázlija volt a balesetet indító koccanásban résztvevő másik pilótának, Ryan Hunter-Reaynek is, derült ki a 37 éves amerikai pilóta kocsijának fedélzeti kamerájából.

A két kerék összeérése után előbb Hunter-Reay vágodótt a falnak, majd az ő kocsija dobta meg Wickenst, aki a kerítésbe csapódva pattant vissza. Miközben már visszafele jött a roncs a kerítésről, újra nekiütközött Hutner-Reay Andretti-Hondájának,

aminek leborotválta a tetejét.

Figyelje a jobboldali kamera képén a bal felső sarkot, jól látszik, hogy a roncs szétbontja a bukókeret körüli karbonelemeket, és viszi magával a kocsi tetejére rögzített kamerát is. Pár centivel lejjebb jön, és vagy a bukókeretbe csapódva okoz még nagyobb bajt, vagy – belegondolni is rossz – fejen találja Hunter-Reayt.

Ráadásul az amerikainak nem először volt hasonló helyzetben óriási mázlija, 2010-ben Mike Conwayjel ütközött, akkor is centiken múlt, hogy a visszapattanó roncs ne okozzon még nagyobb tragédiát.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!