Ödön
1 °C
11 °C

Leborotválta a másik IndyCar-kocsi tetejét Wickens roncsa

2018.08.21. 08:06

Robert Wickens két bokatöréssel, egy kartöréssel és egy bordatöréssel kombinált tüdőzúzódással megúszta a vasárnapi IndyCar-balesetet a Pocono Racewayen, óriási mázlija volt, bár azóta kiderült, hogy hétfőn gerincműtétet hajtottak végre rajta, de nem tudni, pontosan miből állt a beavatkozás.

Ahogy óriási mázlija volt a balesetet indító koccanásban résztvevő másik pilótának, Ryan Hunter-Reaynek is, derült ki a 37 éves amerikai pilóta kocsijának fedélzeti kamerájából.

A két kerék összeérése után előbb Hunter-Reay vágodótt a falnak, majd az ő kocsija dobta meg Wickenst, aki a kerítésbe csapódva pattant vissza. Miközben már visszafele jött a roncs a kerítésről, újra nekiütközött Hutner-Reay Andretti-Hondájának,

aminek leborotválta a tetejét.

Figyelje a jobboldali kamera képén a bal felső sarkot, jól látszik, hogy a roncs szétbontja a bukókeret körüli karbonelemeket, és viszi magával a kocsi tetejére rögzített kamerát is. Pár centivel lejjebb jön, és vagy a bukókeretbe csapódva okoz még nagyobb bajt, vagy – belegondolni is rossz – fejen találja Hunter-Reayt.

Ráadásul az amerikainak nem először volt hasonló helyzetben óriási mázlija, 2010-ben Mike Conwayjel ütközött, akkor is centiken múlt, hogy a visszapattanó roncs ne okozzon még nagyobb tragédiát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?