Erzsébet
1 °C
4 °C

Iszonyatos bukást úszott meg a Lambo-pilóta

2018.09.08. 21:56

Hatalmas baleset történt az észak-amerikai Lamborghini Super Trofeo versenyén Laguna Secában. Sheena Monk kocsijában meghibásodott a fék, ezért a Lamborghini lényegében teljes sebességgel csapódott a gumifalnak a Corkscrew kanyar kezdetén.

A sóderágy ráadásul meg is dobta a becsapódás előtt a kocsit, ami így a gumifal és a korlát tetejét kapta el, nem sok kellett volna hozzá, hogy fékezés nélkül repüljön ki a pályáról.

A versenyt felügyelő IMSA (International Motor Sports Association - Nemzetközi Motorsport Szövetség) tájékoztatása szerint Monkot kórházba szállították, magánál volt, amikor a mentőbe tették, de az állapotáról nem közöltek bővebb részleteket.

A baleset nagyjából ugyanott történt, ahol 1999. szeptember 11-én halálos balesetet szenvedett az uruguayi Gonzalo Rodríguez, aki második CART-versenyén csapódott a Corkscrew elején a korlátnak, majd repült ki a pályáról.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?