Schumacher fia beindult, sorban negyedik versenyhétvégén nyert

2018.09.08. 17:10

Úgy tűnik, Michael Schumacher 19 éves fia, Mick elkapta a fonalat a Forma-3 Európa-bajnokságban, a Prema Theodore Racing pilótája ugyanis sorban negyedik versenyhétvégéjén tudott nyerni, ezzel pedig már összetett második helyén találja magát.

Schumacher ezúttal a Nürburgringen rendezett első futamon nyert szombaton (két futam majd vasárnap következik még). A német pilóta a második helyről indult, de jobban kapta el a rajtot, mint a pole-t megszerző csapattársa, Robert Schwartzman, így az első pillanattól kezdve vezetett. A verseny elején az első kanyarban történt baleset miatt gyorsan bejött a biztonsági autó, ami után a Ferrari-akadémista Schwarztman kicsit meg tudta szorongatni, de végül Schumacher elhúzott 1,3 másodpercre, de végül csak 8 tized különbséggel nyert.

Schumacher legjobbja az első négy hétvégén két harmadik hely volt, azóta viszont szárnyal, Spában és Silverstone-ban egy-egy győzelmet szerzett, Misanóban a futamgyőzelme mellé még egy harmadik helyet is szerzett, most pedig győzelemmel indított a Nürburgringen.

A két vasárnapi futam – amiket egyaránt a poleból kezd majd Schumacher – előtt 26 pont a hátránya az összetettet vezető Dan Ticktum mögött, a harmadik Jüri Vipset egy ponttal előzi.