Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Elborult a Moto2-versenyző agya, menet közben rántotta be ellenfele fékét

2018.09.09. 13:15

Komoly eltiltásra számíthat a Moto2-ben induló Romano Fenati, akinek vasárnap a San Marinó-i nagydíjon borult el teljesen az agya, és húzta be menet közben ellenfele, Stefano Manzi első fékét.

Az eset után felelőtlen motorozásért azonnal kiintették fekete zászlóval, de nem nehéz elképzelni, hogy több futamra eltilthatják ezek után.

Fenati elborulásának előzménye annyi volt, hogy a futamon korábban Manzi meglökte és a sóderágyba juttatta, de az sem lehet magyarázat a 22 éves olasz viselkedésére.

Update: Fenati kétfutamos eltiltást kapott, de nem úszta meg a felelőtlenül motorozó Manzi sem, ő hat rajthelyes büntetést kapott a következő futamra.

A futamot végül Francesco Bagnaia nyerte.

Fenatinak nem ez volt az első hasonló húzása, 2015-ben bemelegítés közben kapcsolta ki Niklas Ajo motorját egy nézeteltérés után.

Nagy szerencse, hogy Fenati húzásából nem lett nagyobb baj, 2013-ban Mugellóban Niccoló Canepa csinált hasonlót, akkor a vétlen motoros, Davide Cappato óriásit bukott.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?