Totálkáros olasz pilótát húz ki a csávából a M1RA

2018.09.11. 15:04

A szezont a TCR Európa-kupában teljesítő M1RA a hétvégén az olasz TCR Italyban vendégeskedik majd, ahol Michelisz Norbert csapata a július végén súlyos balesetet szenvedő Nicola Baldant segíti ki.

Baldan az imolai időmérőn bukott nagyot, amikor a kivezető körén Eric Scalvinivel ütközött. A balesetről készült felvétel alapján félreérthette, hogy Scalvini elengedi, és bevágott mellé, miközben a másik olasz pilóta csak a gumijait melegítette. Baldan a neki csapódó másik kocsitól a korlátnak repült, majd át is fordult, a Hyundaia totálkáros lett.

A szintén Hyundaiokat futtató M1RA neki segít most be autóval és szerelőkkel, „Megtisztelő, hogy egy TCR-bajnoki címért harcban lévő pilótának segíthetünk a céljai valóra váltásában, az egész csapat izgatottan várja az olaszországi kihívást” – közölte a csapatvezető Bári Dávid. Baldan 64,5 ponttal a bajnokság negyedik helyén áll, az első Salvatore Tavanótól ugyan 54 pontra van, de a második helyezett  Matteo Grecótól csak 22 pont választja el.

"Az imolai balesetem után azt hittem, hogy a szezonom véget ért. Az egyetlen célom az volt, hogy felépüljek, mert megsérültem, és bizony be kell valljam, hogy meg is rémültem. Aztán Bári Dávidon és a M1RA-n keresztül jött a lehetőség, hogy be tudjam fejezni a szezont. Nem mondhattam nemet. Mindennél jobban vissza akartam térni, amilyen gyorsan csak lehet" – jegyezte meg Nicola Baldan.

A TCR Italy hétvégén Vallelungában versenyez, onnan a M1RA egyből a TCR Európa-kupa monzai helyszínére megy, hogy szeptember 22-23. között ott folytassa Ek-szereplését.