Jolán
2 °C
4 °C

Totálkáros olasz pilótát húz ki a csávából a M1RA

2018.09.11. 15:04

A szezont a TCR Európa-kupában teljesítő M1RA a hétvégén az olasz TCR Italyban vendégeskedik majd, ahol Michelisz Norbert csapata a július végén súlyos balesetet szenvedő Nicola Baldant segíti ki.

Baldan az imolai időmérőn bukott nagyot, amikor a kivezető körén Eric Scalvinivel ütközött. A balesetről készült felvétel alapján félreérthette, hogy Scalvini elengedi, és bevágott mellé, miközben a másik olasz pilóta csak a gumijait melegítette. Baldan a neki csapódó másik kocsitól a korlátnak repült, majd át is fordult, a Hyundaia totálkáros lett.

A szintén Hyundaiokat futtató M1RA neki segít most be autóval és szerelőkkel, „Megtisztelő, hogy egy TCR-bajnoki címért harcban lévő pilótának segíthetünk a céljai valóra váltásában, az egész csapat izgatottan várja az olaszországi kihívást” – közölte a csapatvezető Bári Dávid. Baldan 64,5 ponttal a bajnokság negyedik helyén áll, az első Salvatore Tavanótól ugyan 54 pontra van, de a második helyezett  Matteo Grecótól csak 22 pont választja el.

"Az imolai balesetem után azt hittem, hogy a szezonom véget ért. Az egyetlen célom az volt, hogy felépüljek, mert megsérültem, és bizony be kell valljam, hogy meg is rémültem. Aztán Bári Dávidon és a M1RA-n keresztül jött a lehetőség, hogy be tudjam fejezni a szezont. Nem mondhattam nemet. Mindennél jobban vissza akartam térni, amilyen gyorsan csak lehet" – jegyezte meg Nicola Baldan.

A TCR Italy hétvégén Vallelungában versenyez, onnan a M1RA egyből a TCR Európa-kupa monzai helyszínére megy, hogy szeptember 22-23. között ott folytassa Ek-szereplését.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?