Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tassi dobogós a TCR Európa-kupában

2018.09.23. 12:46

A túraautó-világkupában is szereplő Jean-Karl Vernay tökéletes hétvégéjét hozta a TCR Európa-kupa monzai versenye, a Leopard Racing Audival versenyző francia pilótája ugyanis az időmérőt, majd a szombati és a vasárnapi futamot is megnyerte, utóbbit a fordított rajtrács miatt a tizedik helyről kezdve. Az Audi sebességét mutatja, hogy Vernay már a harmadik körben az élre állt a Peugeot-versenyző Francisco Abreut előzve.

Mögöttük elég nagy harc volt egészen addig, amíg 8 perccel a rajt után be nem küldték a biztonsági autót – ekkorra Tassi Attila már az ötödik helyen autózott csapattársa, Josh Files mögött, a M1RA-hoz frissen igazolt Nicola Baldan már pontszerző, 9. helyen volt, a rajt után pedig a 16. helyről a 10. helyig felugró Nagy Dániel a 18. helyig csúszott vissza – a fiatal magyar pilóta az első sikán után csúszott ki a második körben, de a videón nem látszott, hogy ő rontott, vagy meglökték.

Az első körök legnagyobb vesztese viszont a bajnokság második helyén álló Dusan Borkovic volt, aki a safety car idejére defekt miatt kiesett.

Tassi az újrarajtnál vesztett egy helyet a pontversenyt vezető Mikel Azconával szemben, de a spanyol nem sokáig tartotta a helyét, egy kis kavarodás után Tassi elment mellette, és a negyedik helyig lépett előre. Közben a M1RA-s Baldan jelentősen visszaesett, előbb a 15., majd a 19.  helyig. Túl sokáig nem ment a verseny, mert az Ascari után Benjamin Lessennes-t lökték ki a gumifalba, a belga elég nagy csattanást úszott meg.

Tassi és csapattársa, Files az utolsó előtti körben még indítottak egy támadást, így megszerezték a 2-3. helyeket, itt is értek célba Vernay mögött. Nagy végül a 12. lett Abreu kései büntetése miatt. A top 10-ben Vernay, Files, Tassi, Maxime Potty, Mikel Azcona, Peter Terting, Kris Richard, Fabrizio Giovanardi, Reece Barr és Oliver Taylor zártak.

A Monzában szerzett 55 pontjával Vernay feljött az összetett második helyére, Azcona előnye 9 pont a barcelonai szezonzáró előtt. Azcona 154, Vernay 145, Borkovic 144 ponttal várja az októberi finálét, a dobogós helyekre még Tassinak (121), Nagynak (114) és Filesnak (109) van esélye.