Judit
2 °C
7 °C

Nehezen viselte a szerb pilóta, hogy elúszott a bajnoki cím, ütött

2018.09.23. 19:09

Komoly balhéval ért véget a két magyar pilóta, illetve a M1RA révén magyar csapat által is érdekelt túraautó Európa-kupa monzai hétvégéje, ahol a szerb Hyundai-pilóta, Dusan Borkovic nem bírt az indulataival a futam leintése után. A hétvégét egy ötödik hellyel záró, a vasárnapi futamon kieső Borkovic épp az egyik csapat képviselőivel, a THX Racing tagjaival taglalta az első kanyarban okozott defekt körülményeit – emiatt esett ki a szerb pilóta –, amikor megjelentek a bajnoki összetettet vezető spanyol Mikel Azcona csapatának tagjai, illetve a versenyző rokonai.

Rövid szóváltás után Borkovic egy jobbossal eltörte Azcona nagybátyjának orrát, majd a botrány után villámgyorsan elhúzott a pályáról.

Távollétében a versenybírók utólag kizárták az egész hétvégéről – így módosultak a futamok végeredményei is –, de a szerb nem biztos, hogy megússza ennyivel, az ügyet ugyanis továbbították a TCR Európa-kupát felügyelő Portugál Autoverseny és Gokart Szövetségnek, amely akár hat hónapra is bevonhatja Borkovic versenyengedélyét, így az sem biztos, hogy Borkovic rajthoz állhat az október 20-21-i barcelonai idényzárón.

Az ügyben ráadásul az olasz rendőrség is vizsgálódik testi sértés miatt.

Borkovic kizárásával módosult a második futam végeredménye, miután a szerb egy ötödik helyet bukott, ezzel pedig a bajnokság állása is. Az októberi spanyolországi idényzáró előtt Mikel Azcona 164 ponttal vezeti az összetettet, madj a 145 pontos Jean-Karl Vernay jön, Borkovic 134 ponttal áll a kizárás után, majd Tassi Attila (123) és Nagy Dániel (114) alkotja az első ötöt, rajtuk kívül még Josh Files (109) áll 100-nál több ponttal.

A szerb pilóta jobbegyenese a csapatversenyben is megkuszálta a dolgokat, a szerb csapata, a Target Competition ugyanis így már csak 9 ponttal vezet Tassiék, vagyis a Hell Energy Racing with KCMG előtt, a Targetnek 241, a Hell-KCMG-nek 232 pontja van. Mögöttük a PCR Sport (197), a Leopard Lukoil Team (183) és Michelisz Norbert csapata, a M1RA (159) alkotják a top 5-öt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?