Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csoda, hogy élve vették ki a pilótát

2018.09.25. 12:06

Rettentő bizarr baleset történt az International GT Open hétvégi monzai versenyén – a brazil Alan Hellmeister a vasárnapi futam leintése után állt bele a célegyenesben a szalagkorlátba Mercedesével.

A baleset okára nem bukkantunk rá, így nem tudni, mitől tört ki már a futam vége után a Mercedes jobbra, és szállt bele 220 km/h-s sebességgel a korlátba. A Mercedes onnan visszapattanva egészen a túloldalig pörgött, és mivel az utolsó kör előttig bent levő biztonsági autó miatt a leintésre nagyon egyben volt a mezőny, nagy szerencse kellett ahhoz is, hogy a roncsot ne találja el senki.

Elnézve azt, hogy mi maradt a Mercedesből, kisebb fajta csoda, hogy Hellmeister két törött lábbal megúszta a balesetet.

A becsapódás erejét jól mutatja, hogy ennyi maradt a boxutcából kivezető sáv melletti korlátból – az ütközéskor a motor azonnal kiszakadt a kocsiból.

Hellmeistert, aki 2012-ben brazil GT4-es és 2016-ban Porsche GT3 Endurance Cup-bajnok volt, egy monzai kórházba szállították, ahol meg is műtötték, állapota stabil.