Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Michelisz: leszakadt kipufogó, büntetés miatt bukott pontok Kínában

2018.09.30. 08:53

A második helyre kvalifikálta magát Michelisz Norbert a WTCR kínai, ningpói hétvégéjének második időmérőjén, a kilencedik helyről kezdhette meg a hétvége második, fordított rajtrácsos futamát. A cél a kocsi megóvása volt a szombati kormányszervós hiba okozta kiesés után a 13 körös futamon, és ez nagyjából sikerült is, bár a kilencedik helyen nagy csatában volt az audis Nathanaël Berthonnal, aki végül el tudott menni Michelisz leszakadt kipufogójú Hyundaia mellett.

Eközben az élen a második helyről induló Yvan Muller vette át a fordított rajtrácsos pole-t megszerző Mehdi Bennanitól, és zavartalanul aratott futamgyőzelmet a francia. Nagy harc leginkább 6-8. helyeken volt a hondás Esteban Guerrieri, a hyundaios Thed Björk és a VW-pilóta Rob Huff között, de a harmadik-negyedik körre kicsit szétrázódtak. A végére az argentin Guerreri kezdett nagy felzárkózásba, Denis Dupont Audija mellett még el tudott menni, majd a további erőszakos küzdésének köszönhetően a dobogóra is felért az argentin, ezzel viszont pont csapattársát, Yann Ehrlacher-t lökte le onnan, és ki a pályáról.

A futam előtt a Zengő Motosport nagy munkában volt, Nagy Norbert Cuprájában ugyanis kilyukadt a hűtő az időmérőn, és kétséges volt, a versenyig ki tudják-e cserélni, de végül sikerült, Nagy 20. helyen állt ki a garázsba. Csapattársa, Szabó Zsolt Dávid már a futam elején kiesett.

Muller mögött Bennani, illetve Guerrieri lett dobogós, Michelisz a kilencedik helyen ért célba. A ningpói főfutam előtt Muller vette át a vezetést az összetettben, a franciának 232 pontja van, a futamon baleset miatt pont nélkül záró Gabriele Tarquini a második 218 ponttal, majd Thed Björk (203) és Michelisz Norbert (184) jönnek.

Update: a verseny után 5 másodperces büntetést kapott Michelisz a Berthonnal való csatája miatt, így a kilencedik hely helyett a 11. lett, két pontot bukva ezzel.