Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Michelisz: Esélyem sem volt jobbra

2018.10.01. 16:22

Nehéz hétvégéje volt Michelisz Norbertnek a WTCR első kínai, ningpói versenyein – hiába szerzett a két időmérőn harmadik és második helyeket, az első futamon a kormányszervó meghibásodása miatt kiesett, a második futamon egy 5 másodperces büntetés miatt pontszerző helyről a 11. helyre csúszott, a harmadik futamon pedig újabb technikai hiba miatt csak az ötödik lett, így 17 ponttal zárt a hétvégét, és komolyabb hátrányba került az élen álló másik három Hyundai-pilóta mögött.

Érthető módon csalódottan értékelt Michelisz a ningpói futamok után:

„Sajnos csalódást keltő volt a vasárnapi napi is itt Ningpóban. Reméltem, hogy sok pontot tudok szerezni, az időmérő még jó volt, második helyet szereztem, tudtam, hogy jó lehetőségem van a főfutamon, a harmadik versenyen akár egy futamgyőzelemre is, de aztán a futamon valahogy semmi sem sikerült.

Az autó nem igazán úgy működött, ahogy szerettem volna, végig alulkormányzottsággal küzdöttem, ez a viselkedés megpecsételte a helyezéseim sorsát is. Soha nem éreztem magam olyan helyzetben, hogy támadni tudtam volna az előttem haladókat.

A harmadik versenyen szerzett ötödik hely kis szerencsével lehetett volna jobb is, de a tempó ehhez a helyezéshez volt elég.

Nagyon csalódott vagyok, többre számítottam, főleg a hétvége előtt, de még nincs semmi veszve, várom már a következő versenyt Vuhanban, minden energiámmal erre összpontosítok”

– összegzett Michelisz.

A WTCR-mezőnynek nincs ideje pihenni, Ningpóból egyből a nagyjából 900 km-re a kontinens belseje felé fekvő Vuhanba mennek, ahol október 6-7-én városi futamon folytatják a WTCR-szezont.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?