Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A motorja is kettétört a hatalmasat bukó világbajnoknak

2018.10.05. 11:43

Ijesztően nagyot bukott a Thaiföldi MotoGP második edzésén Jorge Lorenzo, egyelőre kérdéses, hogy vállalja-e majd a futamot.

Lorenzo a hármas kanyarban bukott egy fékezésnél, jó nagyot repült, közben a motorja darabokra tört. A Ducati versenyzője a hátára érkezett, majd többször átpördült. A bukás után felült, de hordágyon vitték el a pálya orvosi központjába vizsgálatokra. Azt gyanítják, hogy valamiért leállhatott a motor, a felvételek alapján a hátsó kerék stoppolt le.

A spanyol motoros már eddig sem volt teljesen egészséges, az Aragón GP-n is bukott, nagylábujja kificamodott, egy másik ujja is eltört, így érkezett most Thaiföldre.  Ha nincs komolyabb sérülése, visszaülhet motorjára. Egyelőre nincs hír a háromszoros világbajnok állapotáról.

Az edzés folytatódott a bukás után, de nem sikerült teljesen megtisztítani a kanyart, Xavier Siemon is ugyanott bukott. Azt mondta, olaj maradhatott az aszfalton.

Az edzésen Andrea Dovizioso (Ducati) volt a leggyorsabb, Maverick Vinales (Yamaha) és Cal Crutchloe (LCR Honda) következett mögötte.