Mick Schumacher a Forma-3 bajnoka

2018.10.14. 08:15

Mielőtt hétszeres F1-világbajnok lett, három címet nyert meg – 1988-ban a német Formula König bajnoka lett, 1990-ben a német Forma-3-as bajnokságot nyerte meg, majd még abban az évben a Makaói GP-n lett első.

Schumacher fia, a 19 éves Mick most megszerezte első bajnoki címét, amikor szombaton, még a szezon utolsó futama előtt behozhatatlan előnyt szerzett a második helyen álló Dan Ticktum előtt.

Mick Schumacher a Forma-3-as szezon második felére kapta el nagyon a fonalat, amíg a tíz hétvégéből álló szezon első négy helyszínén két harmadik hely volt a legjobbja, addig a következő öt hétvége 15 futamából nyolcat megnyert, a Nürburgringen triplázott, majd a Red Bull Ringen még kettőt nyerve sorban öt futamot húzott be.

A 2012-ben alapított Forma-3 Európa-bajnokság korábbi bajnokai között van a mostani F1-pilóta Esteban Ocon és Lance Stroll, illetve a jövőre már az F1-be kerülő Lando Norris. Schumacher neve is felmerült korábban az F1, azon belül is a Toro Rosso kapcsán, de valószínűbb, hogy előbb egy kisebb szintlépés, vagyis az F2 várhat rá.