Árpád
-2 °C
3 °C

Makaóban másodszor születtem meg

2018.11.26. 12:53

Nyolc nappal a balesete után hétfőn elhagyhatta a kórházat a 17 éves Sophia Flörsch, aki a november 18-i Forma-3-as Makaói Nagydíjon szenvedett csigolyatörést egy horrorbalesetben.

"Ma hazarepülök, nagyon örülök, hogy viszontláthatom a családomat és a barátaimat" - írta Facebook-oldalán Flörsch, akinek a bukásban eltört a hetes nyakcsigolyája, ezért múlt hétfőn meg kellett operálni.

"November 18-án, Makaóban másodszor születtem meg" - fogalmazott a 18. születésnapját szombaton ünneplő Flörsch, aki a Forma-3-asok évzáró, makaói versenyén egy hosszú egyenesben, több mint 275 kilométer/órás sebességnél ütközött egyik riválisának autójával. Versenygépe a levegőbe emelkedett, és lassulás nélkül kirepült a pályáról, nekicsapódott a kerítésnek és egy fotósbódénak. A balesetben további négy ember sérült meg.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) vizsgálatot indított. A karambol okai egyelőre tisztázatlanok, de Jean Todt, az FIA elnöke azt mondta, a vizsgálat lezárása után "levonják a következtetéseket, és meghozzák a szükséges döntéseket". (MTI/Index)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?