Konrád, Tivadar
5 °C
22 °C

Magyar név is van a női formaautó-széria 55-ös listáján

2018.11.28. 11:10

Októberben lett hivatalos, hogy többek között Adrian Newey és David Coulthard támogatásával külön formaautós széria indul csak nőknek, a W Series pedig szerdán kiadta az első, 55 fős listát azokkal a pilótanőkkel, akik esélyt kaphatnak a mezőnybe kerülésre. Az 55-ös listán ott van a 17 éves (18. születésnapját december 7-én ünneplő) Keszthelyi Vivien is.

A sorozat vezetőinél több mint 100-an jelentkeztek előzetesen, ezt a bő listát szűkítették most 55-re. Keszthelyi mellett többek között olyan pilóták érdeklődtek a sorozat iránt, mint

  • a korábbi Renault- és Lotus-fejlesztőpilóta Carmen Jordá,
  • az amerikai F1600-as bajnok Ayla Agren,
  • a brit GT4-bajnok Jamie Chadwick,
  • a Renault Sport Academy korábbi pilótája, Marta Garcia,
  • a Forma Renault angliai és ázsiai bajnoka, Alice Powell,
  • és a korábban a Red Bull-lal is szerződésben álló Beitske Visser.

A 2019-ben induló W Series a DTM betétfutama, lesz, szezonja 6, egyenként félórás versenyből áll majd, és összesen 18-20 pilótából állhat majd a mezőny. A pilóták ingyenesen nevezhetnek, közöttük 1,5 millió eurós összdíjat osztanak majd ki. A versenyautók Forma-3-as gépek, vagyis 1,8 literes motorral szerelt teljesen egyforma formaautók lesznek majd. A végleges mezőny egy későbbi, háromnapos teszt végén alakul majd ki, amin már a W Series autóival ismerkedhetnek az érdeklődők.

A Forma-1-ben utoljára 1976-ban indult női versenyző futamon, Lella Lombardi 17 futamból 12-n el is tudott indulni, összesen fél pontot szerzett 1974-76 között. Pilótanő 1992-ben volt utoljára az F1-közelében, Giovanna Amati 1992-ben három futamra próbált meg sikertelenül kvalifikálni egy Brabham versenygéppel.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!