Natália
1 °C
7 °C

Magyar név is van a női formaautó-széria 55-ös listáján

2018.11.28. 11:10

Októberben lett hivatalos, hogy többek között Adrian Newey és David Coulthard támogatásával külön formaautós széria indul csak nőknek, a W Series pedig szerdán kiadta az első, 55 fős listát azokkal a pilótanőkkel, akik esélyt kaphatnak a mezőnybe kerülésre. Az 55-ös listán ott van a 17 éves (18. születésnapját december 7-én ünneplő) Keszthelyi Vivien is.

A sorozat vezetőinél több mint 100-an jelentkeztek előzetesen, ezt a bő listát szűkítették most 55-re. Keszthelyi mellett többek között olyan pilóták érdeklődtek a sorozat iránt, mint

  • a korábbi Renault- és Lotus-fejlesztőpilóta Carmen Jordá,
  • az amerikai F1600-as bajnok Ayla Agren,
  • a brit GT4-bajnok Jamie Chadwick,
  • a Renault Sport Academy korábbi pilótája, Marta Garcia,
  • a Forma Renault angliai és ázsiai bajnoka, Alice Powell,
  • és a korábban a Red Bull-lal is szerződésben álló Beitske Visser.

A 2019-ben induló W Series a DTM betétfutama, lesz, szezonja 6, egyenként félórás versenyből áll majd, és összesen 18-20 pilótából állhat majd a mezőny. A pilóták ingyenesen nevezhetnek, közöttük 1,5 millió eurós összdíjat osztanak majd ki. A versenyautók Forma-3-as gépek, vagyis 1,8 literes motorral szerelt teljesen egyforma formaautók lesznek majd. A végleges mezőny egy későbbi, háromnapos teszt végén alakul majd ki, amin már a W Series autóival ismerkedhetnek az érdeklődők.

A Forma-1-ben utoljára 1976-ban indult női versenyző futamon, Lella Lombardi 17 futamból 12-n el is tudott indulni, összesen fél pontot szerzett 1974-76 között. Pilótanő 1992-ben volt utoljára az F1-közelében, Giovanna Amati 1992-ben három futamra próbált meg sikertelenül kvalifikálni egy Brabham versenygéppel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?