Timót, Xénia
-4 °C
3 °C

Háromszor hirdettek győztest a Szilveszter-ralin

2018.12.29. 20:33

A rendezők korábbi közlésével ellentétben mégis a cseh Ondrej Bisaha, Petr Tesinsky páros nyerte meg a jubileumi, 20. alkalommal megrendezett és szombaton befejeződött Szilveszter-ralit.

A javarészt a Hungaroring területén kijelölt, hat gyorsasági szakaszból álló, több mint 50 kilométeres pálya teljesítése után eredetileg is a cseh Bisaha, Tesinsky kettőst hirdették ki győztesnek. Mögöttük a Velenczei Ádám, Szedő Csaba duó lett a második, míg a harmadik helyen az ifjabb Kiss László, Nyirfás Yulianna kettős végzett. A két magyar páros az utolsó gyorsasági szakaszon egyformán 15 másodperces büntetést kapott.

Később a cseh duót pályaelhagyás miatt 30 másodperces büntetéssel sújtották, így ekkor Velenczeiéket hirdették ki győztesnek. Estefelé azonban kiderült, hogy egyszer ők is elhagyták a kijelölt pályát, ezért utólag 15 másodperces büntetést kaptak, így végül mégis a csehek ünnepelhettek, írja az MTI.

A 20. Szilveszter-ralin hat országból több mint 200 – a magyarokon kívül cseh, osztrák, lengyel, szlovák és német – versenyzőpáros állt rajthoz. A hagyományos óévbúcsúztató ralin a szervezők 11 kategóriában hirdettek győztest.

Végeredmény, Szilveszter-rali (6 gyorsasági szakasz, 52,9 km):

1. Ondrej Bisaha, Petr Tesinsky (cseh, Skoda Fabia R5) 36:34.1 perc

2. Velenczei Ádám, Szedő Csaba (Skoda Fabia R5) 8.4 mp hátrány

3. ifj. Kiss László, Nyirfás Yulianna (Ford Fiesta R5) 45.1 mp hátrány

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!