Előd
11 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Keszthelyi Vivienbe beleszálltak, két óra alatt kellett újraépíteni F3-as kocsiját

2019.02.25. 14:43

A 10. helyen ért célba Keszthelyi Vivien az Asian Championship Winter Series elnevezésű Forma-3-as sorozat utolsó hétvégéjének vasárnapi versenynapján, a malajziai Sepangban.

A 18 éves pilóta így pontszerzéssel fejezte be a szereplését pályafutása első F3-as sorozatában, összetettben pedig 13 ponttal a 16 fős mezőny 13. helyén végzett.

Keszthelyi Vivien (elöl) a sepangi versenyen
Keszthelyi Vivien (elöl) a sepangi versenyen

Keszthelyi menedzsmentjének hétfői közleménye szerint a magyar versenyző kilenc futamból ötön pontot szerzett.

Keszthelyi autója a hétvége első futamán egy versenybalesetben összetört. Az első kör hatodik kanyarjában Joey Alders zárta le az ívet Keszthelyi előtt, így a magyar versenyző autója megpördült. A Keszthelyi mögött érkező Jamagucsi Tairoku nem tudott megállni, szinte telibe találta Keszthelyit. A balesetet mindkét pilóta sérülés nélkül megúszta, de Keszthelyi autóját újjá kellett építeni két óra alatt.

Ez sikerült, de a pilóta a második versenyen csak tesztelési céllal állhatott rajthoz, a harmadik futamon viszont a 14. helyről rajtolva ért célba tizedikként.  A versenyzését nehezítette, hogy a második kör után nem tudott négyes fokozatba kapcsolni egy elektromos csatlakozó hibája miatt.

Keszthelyi január végén bekerült az idén induló W Series elnevezésű új gyorsasági női autóverseny-sorozat második válogatóján abba a 28 fős mezőnybe, amelyből a márciusi utolsó fordulóban a W Series első szezonjában induló 18 pilótát választják majd ki.

(MTI/Index)