Alonso másfél hónapon belül másodszor nyert Amerikában

2019.03.16. 09:59

Fernando Alonso másfél hónapon belül második futamát nyerte Amerikában: péntekről szombatra éjjel az endurance-vb (WEC) idei ötödik futamát, a sebrinig 1000 mérföldes versenyt nyerte meg két csapattársával, Sébastien Buemivel és Nakadzsima Kazukival. A WEC királykategóriájában, vagyis az LMP1-ben csak a másik Toyota volt igazán ellenfél az időmérőt pályacsúccsal nyerő Alonsóéknak, ám a verseny ötödik órájában a 7-es számú Toyota TS050 Hybrid összekoccant egy másik kategóriában versenyző Aston Martinnal, a szerelés pedig két körükbe került, pedig előtte másodpercekkel követték a 8-as Toyotát.

A verseny végére eleredt az eső is Floridában, Nakadzsima egyszer meg is pördült a már extrém esőben, de Alonsóék győzelme nem került veszélybe így sem. A spanyol pilóta és csapattársai 32 pontot kaptak a 8 órás futam végén a győzelemért, és így 135 ponttal vezetik a világbajnoki összetettet, a második helyen a Mike Conway, Kobajasi Kamui, José María López összetételű Toyota ért célba, az LMP1 harmadik helyét pedig a Mihail Aljosin, Vitalij Petrov, Brendon Hartley hármas vezette SMP Racing lett.

Alonso január végén a daytonai 24 órás versenyen szerzett legutóbb győzelmet egy másik sorozatban, a WEC-ben legutóbb tavaly júniusban, Le Mans-ban nyert.

A korábbi F1-pilóta spanyol még mindig nem jelentette be pontos 2019-es terveit. A WEC-szezonból két futam, a májusi spái 6 órás és a június közepi Le Mans-i 24 órás verseny van hátra, május végén indul az Indy 500-on is, továbbá biztos, hogy teszel IndyCar-autót és a McLarenhez is visszatér majd legalább egy F1-tesztre, de további versenyeket még nem jelölt meg.