Alonso dakaros Toyotát tesztel

GettyImages-1079454354
2019.03.25. 21:57

Március utolsó hetében tesztelni fogja a Toyota gyári csapat egyik Dakarra felkészített Hiluxát Fernando Alonso, tudta meg a RaceFans – a tesztre akár már szerdán, vagy csütörtökön sor is kerülhet Dél-Afrikában.

A lap értesülése szerint a Toyota gyári versenyprogramját felügyelő Gazoo johannesburgi bázisáról hétfőn indul el a szervizcsapat az észak-fokföldi Goerapan üdülőterületre, ahol több épített terepralis pálya is várja majd a kétszeres F1-világbajnok spanyolt, aki azt méri fel, hogy felkerüljön-e a Dakar bakancslistájára.

Fernando Alonso nagy vágya a motorsportos Triplakorona megszerzése, vagyis a Monacói Nagydíj, az Indianapolis 500 és a Le Mans-i 24 órás verseny megnyerése – ebből az Indy 500 kivételével a másik kettő már megvan neki, és májusban másodszor is megpróbálja megnyerni az Indy 500-at.

Emellett januárban győzött a daytonai 24 óráson, vagyis egy indianapolisi sikerrel egyedülálló mesternégyest érhetne el, amit adott esetben még tovább javíthatna egy Dakar-győzelemmel, ha már úgyis valami teljesen egyedülállót szeretne alkotni.