Figyelhet az F1: 18 éves minden idők legfiatalabb Indycar-győztese

2019.03.25. 09:35

Új legfiatalabb futamgyőztese van az amerikai Indycar-sorozatnak: vasárnap Colton Herta 18 évesen nyerte meg az austini futamot, ezzel elvette a csúcsot Graham Rahaltól, aki 2008-ban mintegy három hónappal idősebben, 19 évesen és 91 naposan győzött életében először. Herta 30-án lesz 19 éves.

A tinédzser neve ismerős lehet a motorsportrajongóknak, Colton a volt Indycar-klasszis Bryan Herta fia, az apa két versenyt nyert a 90-es évek végén.

Colton Austinban csak a harmadik futamán állt rajthoz, a negyedik pozícióból startolt, és 10 körrel a vége előtt került az élre, amikor az addig vezető Will Power kocsija a depóban lefulladt, majd technikai gond miatt ott is maradt. Épp újraindítás következett, a fiatal szorult helyzetben volt, mert csak 43 másodpercnyi plusz erő maradt a kocsijában, míg a második Joseph Newgardennek 127.

Ennek ellenére az újraindításnál sikerült ellépnie ellenfelétől, és megtartania a vezetést a célig. Ez egészen kivételes bravúr, Newgarden nem akárki, a 2017-es Indycar-bajnok.

Nem kell mondani, Herta óriási tehetség. Idén érkezett a bajnokságba, három verseny kellett neki az első sikerhez, ráadásul olyan pályán győzött, amin a Forma-1 is indul. Az F1-ben nem emlegetik a srác nevét, de sanszos, hogy hamarosan fogják, az amerikai F1-tulajnak nagyon kellene egy hazai menő.

Ne maradjon le semmiről!