Micheliszt meglökték, pontszerző helyre mentett Marokkóban

2019.04.06. 18:25

Michelisz Norbert a 12., Tassi Attila a 26. helyet szerezte meg a túraautó-világkupa évadnyitó, marokkói versenyhétvégéjén az első futamra az időmérőn, ám mindketten nyertek egy helyet a rajtra, a másodiknak kvalifikáló Yvan Muller autójában ugyanis motort kellett cserélni, így a mezőny végére került.

A 18 körös futam rajtját elég jól megúszta baleset nélkül a mezőny a szűk utcai pályán, Esteban Guerrieri megtartotta vezető helyét Thed Björk és Jean-Karl Vernay előtt, míg Michelisz nyert egy helyet, a 10. pozícióig feljőve. Itt viszont megakadt, hiába volt gyorsabb a Cyan-versenyző Yann Ehrlacher-nél, előzési pont híján nem tudott elmenni mellette.

A 11. körben viszont már nem az előzés, hanem a védekezés miatt főhetett Michelisz feje, amikor a 2018-as túraautó Európa-kupa győztese, Mikel Azcona szúrt be mellé, majd lökte meg egy kanyarban, ami miatt a 13. helyig esett vissza Michelisz – a koccanás miatt ugyan 5 másodperces büntetést kapott Azcona, majd röviddel utána a 8. helyről kiállt a boxba Daniel Haglöf, de ezekkel is hátrébb végzett Michelisz, mint ahol Azcona lökése előtt állt.

A szezon első futamán Esteban Guerrieri a pole-je után rajt-cél győzelemmel nyert, a dobogóra Thed Björk és Néstor Girolami fértek még fel, miután az eredetileg harmadik Jean-Karl Vernay Azonához hasonlóan 5 mp-es büntetést kapott. Michelisz a 11. helyen zárt, a tavalyi szabadkártyás szereplését leszámítva első vb-futamát teljesítő Tassi Attila egy nagyobb hiba után végül a 19. lett, szerencsésen megúszta, hogy egy féktávot elmérve belecsúszott a gumifalba.

Vasárnap magyar idő szerint 12-től kezdődik az időmérő, majd a fordított rajtrácsos futam (17.45) és a főfutam (19.15) következnek.