Alonsónak csak arra kellett az endurance-vb

2019.04.19. 10:26

Hivatalosan csak a közeljövőben jelenti be a Toyota a pilótafelállását a 2019-20-as endurance-vb-szezonra (WEC), az Autosport viszont úgy tudja, hogy ezen a listán már nem szerepel majd Fernando Alonso neve, akit a Forma-1-ből kikopott korábbi WEC-sztár Brendon Hartley válthat Sébastien Buemi és Nakadzsima Kazuki mellett a Toyota egyik autójában.

A japán gyártó ugyan nem kommentálta az értesülést, de minden jel arra utal, hogy a jövőbeli terveiről egyelőre erősen titkolózó kétszeres világbajnok spanyol a Le Mans-i 24 órás győzelem megszerzésével távozik a sorozatból, az kellett ugyanis csak neki a motorsportos Tripla Korona esetleges begyűjtéséhez a WEC esetében.

A Tripla Koronához már csak az Indianapolis 500 megnyerése hiányzik Alonsónak, ezzel május 26-án másodjára is megpróbálkozik majd, hogy megismételje Graham Hill történelmi triplázását, eddig ugyanis csak a britnek sikerült a Le Mans-i és az indianapolisi győzelem a Monacói GP megnyerése mellett.

Alonso még novemberben nyilatkozott úgy, hogy egyelőre a feltöltődésre fókuszál, hogy aztán 2020-ban újra belevesse magát a komolyabb versenyzésbe, ami kár F1-es visszatérést, akár egy teljes szezon IndyCart, vagy egy más sorozatban vállalt teljes szezont is jelenthet. Azóta tesztelt már Dakar-autót is, előtte pedig megnyerte a daytonai 24 órás versenyt, unatkozni tehát nem unatkozik.  • Tippek
  • Babaváró hitel