Újabb dobogó Michelisz csapatának

2019.05.25. 15:24

A hungaroringi szezonnyitó után az idény második hétvégéjén is dobogós helyezést ért el Michelisz Norbert versenycsapata, a M1RA a túraautó Európa-kupában, miután a csapat német pilótája, a kvázi hazai pályán induló Luca Engstler a rajt után egy helyet javítva második lett a németországi forduló első futamán.

A Hungaroringen a szezont nagy balesettel kezdő Engstler már a szombati időmérőn is közel volt, hiszen a pole-t megszerző Josh Files mögött csak 4 százados lemaradással lett harmadik. Kettejük közé Gilles Magnus fért be, aki viszont a futam során egyre hátrább szorult.

Engstler ugyan reménykedett, hogy a pénteken eltalált beállítássokkal jó lehet a versenytempójuk, és a gumira is vigyáznak majd a futamon, de végül a hozzá hasonlóan Hyundaijal induló Files megállíthatatlan és befoghatatlan volt, és a végén úgy is elég nagy előnnyel nyert, hogy közben egy biztonsági autós szakasz miatt több másodperc előnyét elvesztette. Files és Engstler mögött a dobogó harmadik fokára Maxime Potty fért fel a Volkswagennel.

Mögöttük a mezőnyben szó szerint ádáz csata zajlott a pontszerző helyekért, rengeteg volt a klasszikus túraautós ütközés és koccanás, amikből a M1RA másik versenyzője, Nagy Dániel sem maradt ki, ám ő végül a top 20-on kívül zárt, ahogy a WTCR-szabadkártya után a sorozathoz csatlakozó Zengő Motorsport-versenyző Tenke Tamás is.

A győzelemmel szerzett 40 ponttal Files átvette a vezetést az összetettben, neki 97 pontja van, a szombaton pont nélkül maradó Nagy Dániel a hetedik, Engstler a kilencedik a pontversenyben. Vasárnap 11.35-től folytatódik a hétvége a fordított rajtrácsos futammal.