János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Erős pontszerzéssel folytatta Michelisz csapata

2019-2019 Hockenheim Race 1---2019 EUR Hockenheim Race 1, 8 Luca
2019.05.26. 12:15

Szombaton a harmadik helyről indulva a második helyen zárt Luca Engstler, a M1RA pilótája a TCR Európa-kupa második, hockenheimringi versenyhétvégéjének első futamán, vasárnap pedig a fordított rajtrácsos versenyen a nyolcadik helyről indulva bizonyíthatott hazai pályán a német tehetség.

Engstler a rajt után gyorsan szerzett két helyet, csapattársa, a 18. helyről induló Nagy Dániel is gyorsan feljött a pontszerző helyek egyikére, miközben az élen a pole-ból induló Julien Briché kilőtt a mezőny elé Peugeot-jával.

Az első körben kicsúszó Stian Paulsen miatt hamar volt egy biztonsági autós szakasz, amiből nem a legjobban jöttek ki Michelisz Norbert csapatának pilótái, hiszen Engstler mellett Santiago Urrutia ment el egy Audival nagy csatában, míg Nagy a 14. helyről a 17. helyig csúszott vissza. Nagy innen egy előzéssel, majd Dušan Borković áthajtásos büntetésével nyert két helyet, újra pontszerző helyre kerülve. Eközben előrébb Engstler hatalmas küzdelemben volt hol a szombati győztes Josh Files Hyundaijával, hol Gilles Magnus Audijával, hogy megtarthassa a hetedik pozícióját, ami végül sikerült is.

Briché rajt-cél győzelmet aratva nyerte a futamot a szintén Peugeot-val induló Aurélien Comte előtt, a harmadik pedig Jessica Bäckman lett, a sorozat első női dobogós helyezését elérve. Mindkét M1RA-pilóta pontszerző helyen ért be, Engstler a hetedik, Nagy a tizenötödik lett.

Az már a hét fordulóból álló szezon második hétvégéje után látszik, hogy az öt autót nevező Target Competition megállíthatatlan lesz, bármilyen szituációban a két jobb helyezést elérő autójuk pontjai számítanak, amivel hihetetlen előnyben vannak a többiekhez képest, és két hétvégén 253 pontot gyűjtve majdnem kétszer annyi ponttal állnak, mint a második helyezett.

Az egyéni pontversenyben Josh Files vezet, előnye 5 pont a második Julien Briché előtt – ők nyerték a mostani hétvége két futamát, Briché pedig a Hungaroringen is nyert a fordított rajtrácsos versenyen. A M1RA-pilóták közül Luca Engstler a 9., Nagy Dániel a 11. az összetettben.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!