A MotoGP újonca elvitte Márquez elől a pole-t

2019.06.15. 17:05

Élete első MotoGP-szezonjában újabb pole pozíciót szerzett Fabio Quartararo. A Petronas Yamaha pilótája motorozott leggyorsabban a barcelonai Katalán Nagydíj időmérőjén.

A kvalifikáció második körében két Petronas Yamaha-pilóta állt egy darabig az élen, Franco Morbidelli és Quartararo. Később a világbajnoki pontversenyben vezető Marc Márquez bejött a második helyre, majd a yamahás Maverick Vinales is bejött Morbidelli elé. Valentino Rossi az ötödik helyet szerezte meg.

Quartararo az utolsó körében egy kicsit javítani tudott az idején, 15 ezredmásodperccel előzte meg a Márquezt. 1 perc 39 másodperc 484 ezredmásodperc volt a legjobb köre.

Fabio Quartararo a MotoGP Katalán Nagydíján
Fabio Quartararo a MotoGP Katalán Nagydíján

Quartararo idén került fel a MotoGP-be, a Moto2-ben egyetlen győzelmet szerzett karrierje során, de azt éppen Barcelonában, a tavalyi szezonban. A 20 éves motoros nem volt könnyű helyzetben, 11 napja műtötték a karját, és a reggeli szabadedzésen is bukott. A francia motoros májusban, Jerezben is az élről indult, ő lett akkor minden idők legfiatalabb pole pozíciót szerző pilótája a MotoGP-ben.

(Reuters)