Célfotós befutó után próbálta meg lerúgni riválisát a motorról

2019.06.16. 12:22

Szokatlan jelenetek zárták a brit Superbike bajnokság Supersport kategóriájának szombati versenyét az ikonikus Brands Hatch versenypályán, a győzelemért vállt vállnak vetve harcoló Alastair Seeley és Jack Kennedy ugyanis a leintés után is folytatta a küzdelmet, Kennedy nem túl sportszerű mozdulatainak köszönhetően.

A párost egy hajszál választotta csak el a szombati befutón, Seeley végül 26 ezredmásodperccel nyerte meg a versenyt, Kennedy pedig csalódottságában a levezetőkörön láthatóan megrúgta a győztest. Ezután még a motoron lökdösődni kezdtek, de végül mindketten a motoron maradtak.

„Büntetni kell az ilyesmit. Az ilyen kifakadásoknak nincs helye a versenyben, hagytam elég helyet a pályán, a megengedett határokon belül voltam” – mondta a célegyenesben keményen védekező Seeley a győzelmet érő manőverről, majd azzal folytatta, hogy a leintés után érezte, hogy megrúgják a motorját. Kennedy védekezésül azt mondta, Seeley hülyeséget csinált a célegyenesben, illetve utána is, amikor az első kanyarban ráhúzta a motort Kennedyre. „A verseny véget ér a kockás zászlóval, de egyesek ezek szerint nem képesek ezt felfogni” – nyilatkozta a Eurosportnak.

A bajnokság illetékesei szombaton azt közölték, hogy vizsgálják az esetet, vasárnap délig nem érkezett hír büntetésről.