Maldonado nagyot csattant Le Mans-ban

2019.06.16. 09:40

Szombaton 15.00-kor rajtolt a 2019-es Le Mans-i 24 órás verseny, ami az FIA endurance-vb 2018-19-es szezonját zárja. A legmagasabb, LMP1-es kategóriában komoly esélye van a két Forma-1-es vb-cím után a harmadik világbajnoki elsőség megnyerésére Fernando Alonsónak, aki a verseny első háromnegyedében két csapattársával, Sébastien Buemivel és Nakadzsima Kazukival többnyire a stabil második helyet tartotta, tartja a másik Toyota mögött.

A verseny az első 18 órában több komolyabb balesetet is hozott. Az első nagy sebességgel csapódó áldozat a Corvette Racing 64-es rajtszámú Chevrolet Corvette-je volt, ami egy Porschéval ütközve csapódott a gumifalba.

A GTE Pro-kategóriás ütközés után nem sokkal a királykategóriának számító LMP1-ben jött nagy csattanás, Thomas Laurent csapta oda a Rebellion Racing kocsiját a Mulsanne egyenes végi sikán előtt. A kocsi a nagy csattanás és a sok megpördülés ellenére folytatni tudta a versenyt, de a kategória többi indulójával szemben komoly hátrányba került – igaz, 18 óra versenyzés után így is a negyedik helyen volt.

A hajnali órákban az LMP2-es DragonSpeednél versenyző, korábbi F1-pilóta Pastor Maldonado állt bele a gumifalba szemből.

A  vasárnap 15.00-ig tartó versenyben a királykategóriában Mike Conway, Kobajasi Kamui és José María López előnye 18,5 óra után 110 másodperc Alonsóékkal szemben, ám mivel az LMP1-es kategóriában már csak öten vannak versenyben, ha Alonsóék bármilyen hátránnyal befejezik a futamot, a spanyol – és két csapattársa – világbajnok lesz, az előnyük ugyanis 31 pont volt a szezon utolsó futama előtt.

Amennyiben fontosabb említhető esemény történik a 3 órás leintésig, frissítjük cikkünket.