Michelisz: Az első körben többet néztem a tükörbe, mint előre

2019.06.21. 20:39

Michelisz Norbert pénteken idei első győzelmét érte el a WTCR-sorozatban. A túraautós jó rajt után tudott az élén maradni a Nürburgringen. 

„Nagyon örülök a szezon első győzelmének. Néhányszor már közel voltam hozzá. Végül is, ha lehetne választásom, akkor a Nürburgring az, ahol be szerettem volna húzni az első győzelmet. Hihetetlenül boldog vagyok. Minden a starton múlott. Látta, hogy Estebannak (Guerreri) kicsit kipörgött a kereke. Nem tudom, mi történt vele, de az első pillanatban el tudtam menni mellette. Ezután beállt a verseny. Száz százalékot beleadtam, hogy elég különbség legyen, amikor visszaérünk az egyenesbe. Szerencsére az autó fantasztikus volt, magabiztos tudtam maradni, és nyomni, ez volt a siker kulcsa" – mondta Michelisz a futam utáni sajtótájékoztatón. 

e5f92ac301377ae06c402b3b640bc88f

A versenyen három 25 kilométeres kört kellett megtenni a Nordschleifén, a Hyundai magyar pilótája szerint nem volt egyszerű elöl maradni. Azt mondta, hogy az első körben valószínűleg többet nézett a visszapillantó tükörbe, mint előre. Amikor látta, hogy Guerreri leszakadt, akkor is nyomta, mert kiszámíthatatlan, hogy meddig bírják az első gumik ezen a pályán. Benne volt, hogy a hondás még vissza tud rá kapaszkodni a végén.

Michelisz az összesített pontversenyben a második, 28 pontos hátrányát már a hétvégén ledolgozhatja Guerrerivel szemben. 

Folytatás szombaton a hétvége két utolsó futamával. A fordított rajtrácsos futam 11-kor, a főfutam 12.20-kor rajtol.