Tömegbalesetet úsztak meg Michelisz pilótái

2019.07.13. 14:08

Három Hyundai kvalifikált az élre a TCR Európa-kupa Red Bull Ring-i időmérőjén, a M1RA két kocsijából viszont egyik sem volt közöttük – Michelisz Norbert és Bári Dávid versenycsapatának pilótái ugyan jó tempót autóztak, de három körüket is elvették pályaelhagyás miatt az időmérőn, így Luca Engstler a 7., Nagy Dániel pedig csak a 16. helyről rajtolhatott. A mezőny másik magyar pilótája, Tenke Tamás a 20. helyről kezdett a szombati futamon a Zengő Motorsport Cuprájával.

A 23 perc plusz egy kör lebonyolítású versenyszisztéma ismét visszaütött, amikor a negyedik körben tömegbaleset történt a 2-3. kanyarban. A gondot Santiago Urrutia keresztbe fordulása okozta, az utat elzáró Audival együtt összesen hatan estek ki a balesetben, velük együtt pedig összesen 11-en nem fejezték be a futamot.

A biztonsági autós szakasz rengeteg időt felemésztett, mire újra folytatódhatott a verseny, már csak öt perc volt hátra az időből. Ez a limitált versenymennyiség is elég volt ahhoz, hogy Luca Engstler egy pillanatra a negyedik helyet is megszerezve, végül két helyet javítva az ötödik pozícióban zárjon. Mögötte csapattársa,  Nagy Dániel a 13., a zengős Tenke pedig a 15. helyig javított.

A futamot Josh Files nyerte Hyundaijal, a második helyen az élről induló Luca Filippi zárt, arról pedig Daniel Lloyd gondoskodott a Hondával, hogy ne legyen tripla Hyundai-dobogó.

Futamgyőzelmével Files átvette a vezetést az összetettben, ahol Luca Engstler a hungaroringi hatalmas balesete után folyamatosan zárkózva már a hatodik.

A fordított rajtrácsos vasárnapi futam 11.30-kor rajtol majd, Engstler ezen a negyedik helyről kezd majd, jó esélye lesz tehát a futamgyőzelemre, de legalább a dobogóra.